Echte Rotterdammers | 23 mei 2018

Het plaagdierboek en een rasRotterdammer

Dick de Slakkenman 20180522_151552

Plaagdierboek

Steeds meer mensen voelen de noodzaak om niet meer naar gif te grijpen om belagers in de tuin te lijf te gaan. Maar als je geen chemische poeder of verdelgende spray meer wilt gebruiken; wat dan wel? Hoe tuinier je zonder gif? Dat staat in het Plaagdierboek: het onmisbare vervolg op het succesvolle Onkruidboek waarvan al meer dan 10.000 exemplaren zijn verkocht.

Het Plaagdierboek is wederom een fijne, praktische gids met dit keer de “lastige tuinbeestjes” in de hoofdrol. Denk aan bladluizen, mieren, slakken, wespen, rupsen, mollen en ratten. Waarom zijn ze er en wat zeggen ze over je tuin? Zijn het eigenlijk wel plaagdieren? Door de dieren te leren kennen, komt er meer begrip en tolerantie. En als je ze toch wilt inperken, hoe doe je dat dan zonder gif?

Een lekker leesboek doorspekt met interviews, waarin allerlei mensen aan het woord komen die dagelijks met plaagbeesten te maken hebben. Onder andere de biologische kweker, de halsbandparkiet onderzoeker, de slakkenman, de fobieën psycholoog, de kunstenaar, de moestuinier en de wetenschapper. De verhelderende foto’s zorgen voor herkenning en bevestiging.

Wedden dat je met andere ogen naar je tuin gaat kijken? En wie weet ga je de dieren waarderen en mogen ze onderdeel van je tuin zijn. Het tuinieren wordt er gemakkelijker van en je houdt meer tijd over om te genieten van je tuin. Maak die omslag en draag zelf bij aan het herstel van het ecologisch evenwicht in Nederland, want alle bee(s)tjes helpen!

https://www.trichisboeken.nl/product/plaagdierboek/

Dick de Slakkenman20180522_151410-1

De Slakkenman is een bekende verschijning in het Oude Noorden van Rotterdam. In de tuin van de Slakkenman, de Schoonoordtuin in Rotterdam noord , of op scholen geeft Dick de Slakkenman met enige regelmatig slakkenworkshops voor kinderen van 4 tot 7 jaar. Voor de wat ouderen worden er slakkenraces georganiseerd onder het genot van een drankje en een hapje.
De Afrikaanse reuzenslakken die door de Slakkenman zelf ook worden gekweekt worden gehouden als huisdier. Ze kunnen tot wel 20 cm groot worden. Het schelphuis wel te verstaan, de slak zelf kan tot 30 cm groeien.

Op Facebook:https://www.facebook.com/slakkenman

Site:http://www.deslakkenman.nl

Andere berichten

Plaagdierboek

Plaagdierboek
Je winkelwagen is momenteel leeg.

Terug naar winkel